Adverteren op Google

Iedereen kan in principe zelf een Google Ads campagne draaien met de juiste kennis en expertise. Daar hoef je geen speciale licentie voor te hebben. Wanneer je een Ads account hebt kun je al aan de slag. Echter schort het vaak juist aan de juiste kennis en expertise. Google Ads is echt een specialisme waar je als ondernemer eigenlijk geen aandacht aan wil besteden. Wij hebben deze kennis en expertise uiteraard wel in huis. Besteed daarom je Ads campagne uit aan erkende marketeers en specialisten. Wij maken het mkb-bedrijven sinds 2015 gemakkelijker door alle online marketing activiteiten op te zetten, uit te voeren, te beheren en te optimaliseren.

 

Direct contact opnemen.

Hoogwaardig, relevante leads.

Adverteren met Google Adwords is heel geschikt voor het bereiken
en meten van uw commerciële doelstellingen. Met een effectief
ingerichte advertentiecampagne staan uw advertenties bovenaan
de 1e pagina van Google, worden deze regelmatig aangeklikt door
geïnteresseerden en maken zij contact met u door uw moderne,
aantrekkelijke en effectieve website. Natuurlijk adverteren wij ook
op Facebook voor extreem specifiek gerichte campagnes. Online
Adverteren bij Digitaal Heerschap garandeert u van kwalitatieve leads!

“Google Ads kan voor mkb-bedrijven uit elke branche succesvol worden ingezet. Van Fysiotherapeuten tot tandartsen, van zonnebankstudio’s tot kamerverhuur bedrijven”

Wat is Google Ads

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. In dit programma stel je advertentieteksten op. Dit begint met het vinden van de juiste zoekwoorden en treffende teksten. Vervolgens bied je op woorden of een combinatie van woorden waar Google gebruikers op zoeken. Je kan het vergelijken met een online vergelijkingssysteem.

Direct zichtbaar
Wanneer er een zoekterm voorbij komt waar jij als ondernemer op gevonden wil worden dan wordt er een bod uitgebracht. Wanneer het bod hoog genoeg is worden de advertenties getoond in de zoekresultaten.
Dit kan direct een toppositie zijn. Je advertentie verschijnt alleen wanneer iemand specifiek op zoek is naar een dienst of product. Dat maakt het een effectieve manier om bijvoorbeeld een speciale of specifieke doelgroep te bereiken en die vervolgens tot actie over te laten gaan op jouw website.
De advertenties, ook wel campagnes genoemd, worden maandelijks gemanaged en geoptimaliseerd. Het zoekgedrag van consumenten verandert namelijk met de dag.

Waarom Google Ads?
Alleen maar relevante bezoekers
Snel resultaat
Snel aanpasbaar

Klanten werven met Google Adwords

Bij het opzetten van een effectieve advertentiecampagne zijn onder meer de volgende zaken belangrijk:

Het aantrekken van het juist publiek.
Advertenties die matchen met datgene wat mensen zoeken.
Landingspagina’s die matchen met datgene wat mensen zoeken en wat in de advertentie staat.
Landingspagina’s en een website die ervoor zorgen dat mensen de gewenste actie nemen.
Het opvolgen van aanmeldingen, inschrijvingen en telefoontjes van geïnteresseerde mensen.
Dus, zorg voor een effectieve Click Funnel > De zoekintentie van mensen snel en met veel gebruiksgemak beantwoorden.

En, zorg dat u deze geïnteresseerde mensen snel helpt > Wij kunnen een website voor u maken die bezoekers effectief omzet in meetbaar geïnteresseerde mensen. U bent aan zet wanneer de telefoon gaat en mails binnenkomen. Ook hierover adviseren wij graag.

Optimaliseren van Campagnes

Nadat jouw Google Adwords Account is aangemaakt en de campagnes zijn ingericht kan worden gestart met adverteren – laat die bezoekers maar komen!

Het is de kunst om alleen voor jouw bedrijf belangrijke bezoekers naar jouw website te trekken. Hier zijn een aantal belangrijke zaken waarbij je daarop moet letten:

Bekijk welke advertenties leiden tot resultaat –hoe lang blijven bezoekers op uw website nadat ze op een advertentie hebben geklikt?
Welke advertenties leiden tot aanmeldingen op uw website?
Waardoor worden uw advertenties geactiveerd? Filter bezoekers die eigenlijk iets anders zoeken en focus op de bezoekers die uw klant kunnen worden.
Bepaal de ideale klikprijs door te variëren met biedingen. Wanneer haalt u het maximale aantal klanten tegen de voordeligste investering?
Wat is het gedrag van bezoekers op uw landingspagina en website? Sluit de boodschap goed aan op de zoekintentie?

Cijfers en Feiten over Google Adwords

Nederland telt 7,5 miljoen internetters in de leeftijd van 21 – 74 jaar.
89% van de desktop gebruikers, 99% van de smartphonegebruikers en 98%               van de tabletgebruikers zoekt op Google.
33% hiervan klikt op Google Adwords Advertenties.
Hiervan klikt 80% op de eerste 2 resultaten, 15% op het 3e en 4e resultaat                  en 5% op resultaat 5 t/m 10.
In Nederland adverteren duizenden bedrijven succesvol op Google.

 

“Voor elke branche en elk budget”

Wat zijn de kosten

Aanmaken/inrichten Diensten en het maken & ontwikkelingen van advertenties.

Om een succes te maken van een Google Ads campagne moet je een aantal Google diensten, middels een Google Account, hebben die op de juiste manier zijn ingericht. Al deze diensten zijn noodzakelijk voor het meten en analyseren van data die binnenkomt. Wanneer je al enkele diensten hebt analyseren wij deze en richten deze zo nodig opnieuw in. Mocht je nog geen account/dinesten hebben dan is dit geen probleem, dan maken wij ze voor je aan en richten ze in.

Hierna beginnen wij met het maken en ontwikkelen van (tekst) advertenties. Het vinden van de juiste zoekwoorden is een belangrijk onderdeel. Onze Ads specialist schrijft meerdere tekstadvertenties op basis van onze eigen data en jouw input. Zo communiceren we de juiste boodschap naar de doelgroep die jij wilt bereiken. Naast het schrijven van de Ads stellen wij de campagne zo in, dat er zoveel mogelijk rendement uit het maandelijkse budget wordt gehaald.
Het aanmaken van de account en Ads betaal je eenmalig aan Digitaal heerschap.

“Door het maken van juiste (tekst)advertenties en juist instellen van de campagne het maximale rendement uit het maandelijkse budget halen!”

Beheer en optimalisatie.
Het advertentie account moet op wekelijkse en maandelijkse basis worden beheert en geoptimaliseerd. Het zoekgedrag van consumenten verandert met de dag en welke advertentie vandaag werkt, werkt volgende week niet meer. U krijgt van ons elke maand een scherpe analyse met behaalde resultaten met een rapport wat wij hebben aangepast en verandert. Zo proberen wij elke maand weer het maximale rendement uit de advertenties te halen.
Deze Optimalisatiekosten betaalt u maandelijks aan Digitaal Heerschap.

“Elke maand optimalisatie van advertenties & een scherpe analyse van behaalde resultaten en advies”

Klikkosten Google
Bij het intypen van een zoekwoord wordt jouw advertentie vertoond. Wanneer er vervolgens op geklikt wordt dan wordt er een bedrag in rekening gebracht, ook wel “ klikkosten ” genoemd. Wanneer jouw advertentie alleen in beeld komt betaal je dus geen kosten. Dit is een groot voordeel! Deze klikkosten noemen we CPL (Cost Per Click). Deze kosten worden in het account ingesteld als zijnde advertentie budget. Deze kunt u zelf instellen.
Deze kosten betaalt u aan Google.

“Betaal pas als er op je advertentie wordt geklikt’

Waarom Digitaal Heerschap?

Data Analyses

Wij analyseren de resultaten, richten ons op wat werkt en investeren uw budget in dát wat u klanten oplevert. Hierdoor worden uw campagnes iedere maand weer efficiënter en effectiever.

Hoog Rendement

U betaald enkel voor bezoekers die daadwerkelijk op uw advertenties klikken. Hierdoor bent u met de juiste advertentie verzekerd van een gerichte bezoeker die bewust naar uw site is gekomen.

CTR en CPC

De Click-Through-Rate en de Cost-Per-Click zijn indicatoren voor de populariteit van uw advertentie en de kosten per nieuwe bezoeker. Wij sturen uw campagnes altijd bij op basis van deze belangrijke indicatoren.

Volledig Transparant

U ziet ten alle tijd waar uw geld aan wordt besteed en wat er wordt gedaan met uw budget. Hierdoor bent u verzekert van een optimale investering van uw advertentie budget.

Neem vrijblijvend contact op.